Wimar Bolhuis

Econoom, wetenschapper en publicist

Wimar in de Balie Amsterdam

Op Prinsjesdag presenteert het kabinet weer een verse Miljoenennota. Tijdens het KVS Miljoenennotagesprek 2019 bespreken we de economische stand van het land en doen we een voorschot op de economische agenda voor het komende kabinet. Een aantal bekende economen, waaronder Wimar Bolhuis en Raymond Gradus, zullen vlijmscherp vooruitblikken naar de toekomst. Wie gaat er op vooruit, en wie niet?
Eerder dit jaar waarschuwde het CPB het kabinet dat er slechtere tijden aankomen. Brexit, de Italiaanse politieke ontwikkelingen en het handelsbeleid van Trump zullen de Nederlandse economie gaan raken. Maar in welke mate? En hoe zit het met een aantal van de belangrijkste onderwerpen van onze tijd als klimaatmaatregelen en het pensioenstelsel?

En hoe denken Nederlanders eigenlijk dat de economie en zijzelf ervoor staan? Joyce Boverhuis zocht het uit.

Dit programma is een samenwerking tussen de De Balie en de Koninklijke Vereniging voor Staathuishoudkunde (www.esb.nu/kvs). De KVS is in 1849 opgericht en daarmee de oudste beroepsvereniging van economen ter wereld.

«
»