Wimar Bolhuis

Econoom, wetenschapper en publicist

Te gast bij BNR Newsroom Den Haag: ‘Wat zullen we eens doen met 50 miljard?’

BNR Newsroom, vrijdag 13 augustus

Nederland stevent af op een begrotingstekort dat veel te laag is, horen Ulko, Thomas en Mark deze week van hun gast. Dat is even wennen, na decennia van bezuinigingen en steeds strakkere broekriemen. Econoom Wimar Bolhuis becijferde dat we risicoloos 50 miljard extra kunnen uitgeven.

Te gast is deze keer econoom Wimar Bolhuis. Met hem bespreken Ulko Jonker (FD), Thomas van Groningen en Mark Beekhuis (beiden BNR) de formatie. En van vooral wat we eens zullen doen met die 50 miljard die we ineens tot onze beschikking blijken te hebben. Want de logica achter het restrictieve begrotingsbeleid van de vorige kabinetten-Rutte is achterhaald.

Beluister en bekijk hier de uitzending.

«
»