Wimar Bolhuis

Econoom, wetenschapper en publicist

Bij BNR: LAND IN ZICHT VOOR RUTTE IV

BNR Newsroom Den Haag, 15 december 2021

We moesten er even op wachten, maar dan heb je ook wat. Zo’n vijftig pagina’s aan coalitieakkoord. Wat vooral opvalt zijn de massale bedragen die voor van alles en nog wat zijn uitgetrokken. Wimar Bolhuis, hoofdeconoom bij Ecorys, maakt de eerste berekeningen over de uitgaven en weet het zeker: zoiets heeft hij nog nooit gezien.

Verder hoor je de volledige presentatie door de vier partijleiders van de nieuwe coalitie. Duiding van Sophie van Leeuwen. En Thomas van Groningen rent weer door de gangen, voor de eerste kritische vragen aan Wopke Hoekstra, Sigrid Kaag en Gert-Jan Segers.

Je hoort ze allemaal, en nog een aantal anderen, in de extra nieuwsuitzending die BNR vanmiddag uitzond, tijdens de presentatie van het coalitieakkoord.

LUISTER DE AFLEVERING HIER

«
»